tiistai 18. maaliskuuta 2014

IX

Hurjaa hurjaa.

Kaikenlaista hurjaa.
Päätin nyt alkaa kirjoittaa tiivistelmät blogin teksteistä englanniksi, koska ilmeisesti osa lukijoista tulee kuitenkin sitten Suomen ulkopuolelta.
Viikonlopun ja sen jälkeisiä fiilareita: perjantai-sunnuntai = mahtava
maanantai = not so great. Eikä edes siitä syystä että oli juuri maanantai.

I decided to start writing synosis of  my blog entries in english because it turned out that I actually do have readers outside of Finland.
Feeling about the weekend and after: friday to sunday = great,
monday = not so much, and not even because it was a monday.

Lauantaina kävi siis matkani Haarajoelle ystäväni Jasminin (aka Boobie boo ) syntymäpäivä juhliin jossa pääsin tapaamaan niin monta uutta ihanaa ihmistä. Jasminin syntymäpäivä oli siis 9.3, mutta hän järjesti sen jälkeisenä lauantaina suuret pippalot. Aluksi hieman jännitti koska Jasmin oli tosiaan ainut kenet sieltä tunsin, mutta olen sellainen "sosiaalioksennus", että ei se kauaa vienyt kun höpötinkin kaikkien kanssa kaikenlaista!
Minulla oli niin kivaa, että en meinannut malttaa lähteä pois mutta pakkohan se jossain vaiheessa oli </3

Saturday I went to my friend Jasmin's (aka Boobie boo ♥) birthday party where I got to meet so many new lovely people. Her actual birthday was 9th of March but she had a big party on the following saturday.
Jasmin was really the only person I knew from there, but because I'm over social person it didn't take long for me to start twaddling with everyone!
I had so much fun I didn't want to leave but of course I had to at some point </3And of course part of the fun was that I didn't have any time to take decent photos so here is pretty much all I got.


Hun


Lovely Annika and more of Jasmin


Girls just wanna have fun! Johanna and Susanna here we are!


Joten juhlat oli siis superkivat ja poppoo ihan paras. Tahdon päästä pian näkemään kaikki uudelleen!


Sitten voidaankin siirtyä maanantai meininkiin... Vanhempi kissani Niki on ollut jonkin aikaa hieman outo; nukkuu koko ajan vaikka yleensä leikkii aika paljon, syö todella vähän, on hieman maanisen oloinen ja juo kauheasti verrattuna normaali määrään. Niki täyttää tänä vuonna siis 14 vuotta. On siis ollut ihan oletettavissa että jossain vaiheessa niitä vanhenemisen merkkejä alkaa tulla. 
Menin siis maanantaina fysioterapian salin jälkeen Nikin kanssa eläinlääkäri Valjakkoon. Paikka aukesi tuohon Pakkalan kulmille vähän aikaa sitten. Yleensä olen käynyt Pakilassa Animagin Tikkissä, mutta kun en kerennyt saamaan kyytiä, niin vein Nikin Valjakkoon. Sen 100m pystyin kyllä kantamaan Nikin vaikka sillä vähän pötsiä löytyykin.

No kallis reissuhan siitä taas tuli, mutta olisi tullut kalliimpi jos olisin mennyt jonnekkin muualle. Eikä oman lemmikkinsä arvoa voi rahassa mitata koska lemmikki on kuitenkin perheenjäsen ja niin sanotusti "oma lapsi", joten mikäs siinä sitten. 
Alunperin menin sinne siis perus 30 minuutin tarkastusajalle, mutta loppupeleissä siellä tulikin vietettyä lähemmäs 3 tuntia. Siinä Nikille annettiin kipulääkettä, otettiin verikoe, ultralla katsottiin virtsarakkoon ja otettiin virtsanäyte. Minun tämänhetkinen heikko rahatilanteeni ja yllättävä tarve Nikin virtsa- , sekä verikokeisiin (jotka nostivat hintaa huomattavasti) otettiin hyvin huomioon ja kokonaishintaa hommalle tuli hintaa noin 200 euroa.
Vielä en tiedä mikä on Nikin "tuomio" ja mitä seuraavaksi tehdään, mutta lääkäri ottaa minuun huomenna yhteyttä niin sitten selviää.

Pakko myöntää että vaikka oli raskas reissu sekä Nikille, että minulle. En poistunut pelkästään negatiivisin mielin. Lääkärit kehuivat harvinaista sidettä omistajan ja kissan välillä jonka minä ja Niki ilmeisesti jaoimme. Niki on aina ennen ollut "hieman" kärttynen eikä kovin sosiaalinen, mutta kun muutin omaan kotiini ja pääsin itse huolehtimaan Nikistä, sekä hommattua hänelle kaveriksi tyttökisun nimeltä Hildi, niin Niki on muuttunut luonteeltaan  ihan silmissä.
Lääkäri ja hoitaja totesivat, että yleensä kun kissa tuodaan vastaanotolle ja jos se on niinkuin Niki, että ei halua vieraita liian lähelle (niinkuin hampaiden tarkastuksessa, sydämen sykkeen mittaamisessa ja virtsarakon tutkimisessa) lääkärit saavat jopa itse pidettyä kissan paremmin aloillaan kuin omistaja. Minun ja Nikin tapauksessa taas heti kun Niki näki minut vaikka oli inhottavassa tilanteessa se rauhoittui puolet enemmän ja rankan koettelemuksen jälkeen kaipasi minun syliini.

Minulla ei ole pitkään aikaan ollut näin rakastettu olo kuin nyt kun huomasin kuinka paljon Niki minuun oikein luottaa. Olen kovin onnellinen kissan omistaja ja näköjään kissani on myös onnellinen minun kanssani.
Kerron sitten myöhemmin hieman päivitystä Nikin tilanteesta.

Nyt palaan psykologian oppikirjojen ääreen. Vaikka olenkin jo valmistunut lukiosta niin päätin mennä korottamaan psykologian arvosanaani jotta yliopistoon olisi helpompi hakea!


And then about the monday... My older cat Niki has been acting weird in many many ways so I took him to vet after my physiotherapy gym on monday. The whole thing was very expensive (200 euros), but they took very well into consider my low finances and all the extra tests (which cost a lot) they had to take from Niki, such as urine- and bloodtest, and settle a lower price on the thing. It otherwise would've cost a lot more. 
They also praised how amazing and trusting relationship me and Niki have. They said that they don't see such thing very often. I was really happy to hear that and I feel really loved now because of Niki. ♥
I'll let you know later about the results Niki gets and what is going to happen next.

Now I will get back to my psychology studying!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti