maanantai 10. maaliskuuta 2014

VIII: Red

Hei kaikki!
Kaikkea kivaa on taas käynyt mut kivoin juttu on varmaan toi mun hiusten värjäys. Toiset on kerennykki jo näkemään facebookist ja toiset instagramista, mut laitanpa tänne vähän lisää kuvia joita en ole siellä esitellytkään.

Mulla on siis tapana värjätä hiukset kerran kuukaudessa (juurikasvu, haalistuminen yms.) ja vaihtaa hiusväriä kokonaan aivan toiseen noin kolmen kuukauden välein. Se ei siis ole mikään deadline johon mennessä pitää olla uusi väri päässä, mutta se on keskimäärin aika jonka kestää kunnes kyllästyn sen hetkiseen väriin.

Hiusvärejä mulla on ollut vaikka minkälaisia, mutta tämä on siis kolmas kerta punaiselle. Ensimmäisen kerran värjäsin punaiset kun olin 10-11 vuotias ja toisen kerran noin vuosi sitten.
Tämä kerta oli siis puhtaasti siksi että menin sieltä mistä aita oli matalin. Tämä vaati vähiten blondausta tumman ruskeasta joten oli sitten helpoin aka laiskin vaihtoehto.
Jälkeenpäin katsottuna oli aivan loistava päätös koska olen ihan rakastunut tähän hiusväriin. No more plain jane me.
Sain myös ebaystä tilaamani kissa paidan ja se on kuolettavan söpö. Ihankuin vanhempi kissani Niki!Meikit ovat myös olleet paljon mukavampia laittaa ja olen päässyt kokeilemaan kaikenlaista uutta. 
Minulla on paha tapa alkaa laiskottelemaan laittautumisen kanssa jos olen kyllästynyt hiuksiini, koska minusta tuntuu silloin etten jaksa panostaa edes naamaani tai vaatteisiini kun hiukset näyttävät epämiellyttäviltä.

Tässä on kuva yhdestä tämän hetken lempi meikkityylistäni
Yläluomiini laitan luomiväripaletista keskivaaleanpunaista, oranssia, auringon keltaista ja valkoista. Alapuolelle tulee tumman sinistä johon laitan vivahteen taivaan sinistä kirkastamaan väriä. Sitten vain perus eyelinerit ja tekoripset niin homma on hoidettu!
Tämä meikki on jotenkin todella pehmeä verrattuna siihen miten yleensä meikkaan. Se myös sopii punaisiin hiuksiin täydellisesti.


Sitten meikkiä vähän tutumman kaavan mukaan eli liilaa ja tummaa.
Liilan/violetin sävyt ovat yksiä lempi luomiväreistäni joten olen niiden himokäyttäjä. Tänään naamallani näkyi tumman- ja kirkkaan violettia, mustaa ja valkoista. Teen yleensä aina kunnon (paksut) eyelinerit, mutta päätin jättää tällä kertaa väliin ja olin ihan tyytyväinen lopputulokseen.
Tuntuu kuin kaikki laittautuminen olisi paljon mukavampaa kun on saanut hieman piristystä kuontaloon.Mutta hei ettei tämä kaikki olisi nyt hirmuista höpötystä pelkästään hiuksista ja meikeistä niin selitän itsestäni myös hieman pintaa syvemmältä. Aiheena on siis kuntosali käynnit fysioterapeuttisella puolella Vantaan Tikkurilassa.

Syitä miksi sinne olen "eksynyt" on monia. Yksi niistä on skolioosi joka vaikuttaa moneen asiaan kehossani. Ensinnäkin asentoni on kuin ankalla; pää ja kaula on liikaa kenossa eteenpäin, pylly pahasti tyrkyllä, ristiselässä on notko joka "työntää" keskivartaloani eteenpäin ja lapaluiden kohalta löytyy myös sellaista, että selkäranka ei mene suoraan vaan kiertää vasemmalta. Tämä kuulostaa paljon pahemmalta kuin miltä se näyttää. Ulospäin se ei ole niin näkyvää, mutta vaikutuksen kehooni on ikävät. 


Seuraavana syynä löytyy yliliikkuvat selkänikamat. Teille tulee luultavasti ensimmäisenä mieleen että venyn ja taivun minne sattuu. Olisikin niin, yliliikkuvuus esintyy minulla sellaisena että esim istuessani alas, siirtäessäni mattoa jalallani, kääntymällä sängyssä jotta voin laittaa puhelimen pöydälle yms selkänikamani poistuu paikaltaan, yleensä se palaa kyllä heti takaisin paikalleen. Seurauksena järjetöntä kipua ja liikkumattomuutta parin päivän ajan. Jokusena kertana on käynyt niin ikävästi, että nikama on muljahtanut paikaltaan ja vasta parin päivän venyttelyllä tai viimeistään kiropraktikolla se on saatu taas paikalleen.

Kolmantena syynä löytyy "krooninen" pääkipu joka on esiintynyt 2010 vuodesta lähtien samassa kohdassa takaraivoa. Syinä on tutkittu migreeni, krooninen päänsärky, kasvain yms. mutta mikään näistä se ei ollut ja syytä ei koskaan saatu selville. Nyt fysioterapeutille mentyäni hän kertoi, että se voi luultavasti johtua selkärankani väärästä asennosta ja sen vaikutuksesta kehooni. Olen tullut siihen tulokseen että se voi olla hyvin mahdollista koska salikäyntien aloitettuani ja treenattuani kotona kipuja ei ole ollut vähään aikaan. Kärsin aina päänsärystä, mutta tämä pääkipu josta olen kärsinyt ei helpota syömisellä, tavallisella liikunnalla, nukkumisella, särkylääkkeillä, kipulääkkeillä jne. Toivotaan nyt että helpottaa!

On ollut mukava huomata etten ole yksin selkäongelmani kanssa ja etten ole toivoton tapaus. Juttelin viime salikäynnilläni naisen kanssa jolla on yliliikkuvuutta nikamissa kaikkialla kehossa ja jaoimme kokemuksia kuin vanhat rouvat kuinka hölmöissä tilanteissa nikama on liikkunut paikaltaan. Haha.

Siinä sellainen eepos taas, toivottavasti jaksatte lukea!

2 kommenttia:

  1. Heippa! Miten oot saanut värjättyä noin punaiset hiukset ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Käytin sekoitussuhteessa 2/3 Crazycolorin Fire ja 1/3 Crazycolorin Vermillion Red värejä. Muista blondata kunnolla ensin! :)

      Poista