maanantai 1. joulukuuta 2014

Hair hair hair. Hair everywhereYo! Vihdoin postausta hiuksista! Tää mun postailu on just niinku oon Instagramissakin ilmaissu: "Sometimes I blog," _SOMETIMES_.

Joo tosiaan mun hiukset, tai enemmänkin hiustenlaatu on tuonut esiin paljon kommentteja, kysymyksiä, mielipiteitä, heittoja ja saarnauksia. Tähän heti alkuun voin heittää sellaiset faktat että minulla on ollut pitkät hiukset, viimeksi lukion ensimmäisellä vuodella ja sitä ennen kuudennella luokalla peruskoulussa. Muuten olen _leikannut_ hiukseni lyhyemmiksi. Ne eivät ole tippuneet, eivät palaneet, eivät hamppuuntuneet eivätkä kaksihaaroittuneet käsittelemättömäksi.
Myönnän että olen kerran polttanut hiukset päästäni ja luonut sellaisen puolikkaan-nyrkin kokoisen kaljun kohdan päälaelleni jossain lukion ensimmäisen ja toisen vuoden välissä, mutta ei sitä tällä hetkellä uskoisi.

Tässä vähän photomatskuu mun kerran kaljusta kohdasta päässäni. 
Olen leikannut tässä ja kaljun kohdan kasvun välissä useampaankin otteeseen, 
mutta tämä antaa varmasti jonkinlaisen kuvan hiusteni laadusta/kasvusta.


Siskollani ja minulla on jossain määrin käynyt onni karvankasvun kanssa. Meille kasvaa erittäin vähän ihokarvoja lukuunottamatta hiuksia. Siskollani hiukset kasvavat ihmeellisen nopeasti ja ovat paksut/keskipaksut. Minun hiukseni eivät taas tuhoudu melkein millään ja ovat myös melko paksua tekoa niinkuin isosiskollanikin. Niinkuin varmaankin huomaatte niin otin nämä kuvat siis jokunen päivä ennen 
kuin värjäsin liilat hiukset.


Kuulen usein negatiivisia kommentteja hiusteni käsittelystä (suurinpana hiusten värjäys), mutta olen vain hymyillyt ja sanonut: "No jos ne hiukset jossain vaiheessa lähtee niin saanpahan hyvän syyn kokeilla miltä näyttäisin kaljuna." 
Päivittäiseen hiustenhoitooni kuuluu harjaus ja suihkussa käynti (2-3 kertaa viikossa) käyttäen silloin mitä tahansa shampoota ja hoitoainetta mitä sattuu löytymään. Vaikka värjätyille hiuksille sopivatkin useimmiten silikonia sisältävät hiustuotteet niin omat hiukseni eivät oikeastaan välitä mitä tuotteet sisältävät kunhan vain muistan joskus vaihdella hiustuotemerkkiä. Muuten käytän satunnaisesti hiusöljyä.


Pieniä hoitovinkkejä ihmisille joille ei ole suotu panssarihiuksia:

Tietenkin terveellinen ruokavalio, riittävä uni, lääkitys kuntoon, tarpeeksi liikuntaa, mahdollisimman vähän stressitekijöitä yms yms. samaa vanhaa josta olette varmasti kuulleet. Itsellänikin on hirveitä vaikeuksia pitää nämä asiat kunnossa niin en niistä hirveästi viitsi Jeesustella. Yrittäkää kuitenkin saada tuollaiset "haavoittuvuustekijät" mahdollisimman hyvin kuntoon, koska ne kaikki ovat parhaimmassa tapauksessa vain halukkuudesta kiinni!
• Huuhtele hiukset kylmällä vedellä kuuman sijaan.
• Älä käytä liian paljon liian kireitä ponnareita/nutturoita/lettejä jne. Sama koskee hiusten pitämistä kiinni. Mitä enemmän jaksat pitää niitä auki  ja harjailla ettei hiuksesi pääse takkuuntumaan pahasti niin sen parempi. 
• Jos et värjää hiuksiasi paljon tai ollenkaan; käytä hiustuotteita jotka eivät sisällä mieluiten ollenkaan silikonia. 
• Jos taas olet hiusvärien suurkuluttaja ja ihmettelet hiustesi huonovointisuutta värjäyksien välillä; hiuksesi ovat luultavasti "addiktoituneet" pääasiassa silikooniin joten suosittelen käyttämään sellaisia tuotteita. Melkein kaikki hygieniatuotteita myyvät tavara- ja elintarvikekaupat myyvät niitä ns "halvempia" parin tai kolmen euron shampooita ja hoitoaineta ja ne yleensä sisältävät melkein aina silikonia.
• Älä mene märillä hiuksilla nukkumaan, paitsi jos haluat esimerkiksi aamukiharat ja pidät hiukset löysällä letillä, mutta älä missään nimessä mene litimärkien hiusten kanssa pyörimään sänkyyn. ÄLÄ myöskään nuku hiukset ( tiukasti)  kiinni, ellei ne ole esimerkiksi tällä edellä mainitsemalla "löysällä letillä".
• Mitä vähemmän käytät kuumia hiustenkäsittelyvälineitä, sen parempi. Jos käytät vaikka kiharrinta ja/tai suoristusrautaa, älä käytä hiustenkuivaajaa niin hiuksillasi on yksi rasite vähemmän. Jos
suoristat hiuksesi harjan ja hiustenkuivaajan avulla, suosittelen jättämään suoristusraudan pois. Muistakaa käyttää myös lämpösuojaa!
Niinkuin aiemminkin ilmaisin, muistakaa harjaus! Jos sinulle on tapana tulla helposti takkuja, hoida ne ennenkuin niistä tulee nyrkinkokoisia mönttejä tai rastoja. Välillä sanotaan että mitä vähemmän harjaa hiuksiaan, sen parempi. Tottahan tuo on jos ei osaa hiuksiaan harjata. Tietenkin hiukset lähtee katkeilemaan jos repii niitä harjalla kuin viimeistä päivää. Siksi muistakaa tämä sääntö: aloita harjaus latvasta/latvoista ja lähesty hiljalleen takkujen auetessa juurta kohti.
Niille henkilöile joille ei tunnu oikein mikään auttavan, kannattaa kokeilla hiusöljyä, hoitavia hiusmaskeja, jätettäviä hoitoaineita/suihkeita ja vaikka ruoka-aineiden hyötykäyttöä niinkuin kookosölyn pitämistä hiuksissa.


Throwback!

Hiusvärejä mulla on ollut monenmoisia. Silti jotenkin tuntuu että en ole oikeasti värjännyt  melkein mitään. Aloitin hiusten värjäämisen muistaakseni kolmanella luokalla. Minua jännitti värjätä niinkin "raju" väri kuin punainen niin värjäsin oranssin. Se oli kamala. Haha. Siitä se kierre sitten lähti ja en ole nähnyt omaa väriäni kuin juurikasvun muodossa.
Kyllästyn myös hiusväreihini erittäin nopeasti, yleensä 2-4kk sisällä. Vaihtaisin hiusväriä varmaan paljon useamminkin jos vain kukkaroni sallisi... Hah.

Tässä sen verran matskua kun jaksoin tähän kollaasiin kerätä (ennenkuin meni hermot kuvien metsästykseen...). Kuvia on pitkin poikin vuosilta 2009-2014!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti