perjantai 23. lokakuuta 2015

Ajatuksia vol 1: Fyysinen

Nyt on ollut vaihteeksi sellainen viikko joka on tuonut monen monia ajatuksia päähän. Ajattelin nyt käydä niitä läpi tässä kun ei ole elämässä sen kummempaakaan tapahtumaa, ja päänsäryt estävät kaiken normaalin tekemisen niinkuin meikkaamisen, piilareiden ja pidennystenkäytön. Kuvien puute tulee olemaan siis massiivinen.VOL 1: Fyysinen

Terveyteni. Mietin tuossa että minkä takia olen näin rappiolla kehoni kanssa. Fyysinen puoleni on siis yksi iso paskamyrsky. Lopputulos: en osaa sanoa. Varmasti jotkin omat elämäntavat vaikuttaneet. Niinkuin se että en ole kova venyttelemään, en tykkää käydä juoksulenkeillä ja ryhtini on mennyt huonoksi osaksi perinnöllisistä syistä ja osaksi siitä että olen ollut aikoinani niin hemmetin kova dataamaan. Ihan hardcore meiningillä.

Alkoholilla ja muilla päihteillä tuskin on ollut suurta vaikutusta, koska en ole ikinä ollut kova juomaan. Keskimäärin sellainen kaksi kertaa vuodessa. Viimeisenä kolmena vuotena en juuri senkään vertaa. Huumeet eivät ole koskaan löytäneet tietään minun kohdalleni, ja siitä huolimatta että koko perheeni polttaa röökiä niin en ole maistanut tupakkaa kertaakaan. Uskon kyllä että passiivisella tupakoinnilla on ollut iso vaikutus terveyteeni, mutta sehän taas ei ole ollut minun päätökseni myrkyttää sillä tavalla kehoani. Lääkkeiden sekakäyttö ei kuulu tapoihini, ongelmia on muutenkin ihan tarpeeksi.

Epäterveellinen ruokavalio... Jos Jutta Gustafsberg tai super-Marjo olisivat tsekanneet ruokavalioni ikäboksin 13-20 välillä niin olisivat varmaankin saaneet slaagin. Siellä on hypitty syömättömyyden, tunne-ahmimisen, herkuttelun, limuilla elämisen yms. voimalla reippaasti. Voin kyllä lyödä vaikka vetoa että jos Jutta kävelisi nyt ovesta sisään ja suoraan ruokakaapille niin ei varmasti olisi mitään valitettavaa. Toisaalta se tässä vähän ikävää onkin että vaikka on niin hirveän hyvä ruokavalio ja tasainen ateriointi niin tällähän ei ole siis vaikutusta terveyteeni millään tavalla. Ei painooni, unenlaatuuni, päänsärkyihin, vatsakipuihin sun muuhunkaan. En sitten tiedä onko kilpirauhasella jotain sen tekemistä, mutta tuskin kun pitäisi olla lääkitykset ihan reilassa. Niin, minulla on siis kilpirauhasen vajaatoiminta. Kulkee suvussa, ei siis yllätys että osui minun kohdalleni. Haha.

Päänsäryistä kerkesin puhuakkin, uniongelmat mainita ja selkäviat on käyty läpi kauan aikaa sitten joten niistä en edes jaksa puhua,

Lääkitys on aina ollut kova jos mistäkin syystä, luulen että sekin on osasyynä vatsakipuihin. Tällä hetkellä on kuitenkin mahdotonta luopua yhdestäkään lääkkeestä joten sitä on turha pohtia sen enempää.
Minulla on ollut myös hieman huono vastustuskyky nuoresta pitäen. Iän myötä ollaan menty parempaan suuntaan. Eli jokainen pikkupöpö ei kaada viikoksi kuumeen kouriin sängyn pohjalle, mutta kun se flunssa ja pieni lämpö iskee niin nehän eivät poistu kuukausiin. Kummaa, muttei suinkaan erikoista.

En osaa keksiä tällain spontaanisti sen enempää, joten oletan että tämä oli tässä. Ei taas vaihteeksi kovin kiinnostavaa muille kuin itselleni, mutta taidan toisaalta vain itse tätä blogia lukeakkin. Hah.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti