lauantai 19. maaliskuuta 2016

Deluxe PrimaCat


Päätin kirjoittaa instagram päivityksieni lisäksi lyhyhkön merkinnän siitä kuinka arki on alkanut rulata kissojen uudella ruokavaliolla.

Joillekkin saattaa PrimaCat merkki olla tuttu, koska sitä näkee jonkin verran tvn mainosten lisäksi ihan päivittäistavarakaupoissa. Minulle se oli jo ennestään tiedossa mutten koskaan ollut ostanut sitä karvakamuilleni.

primacat.com

Vähän aikaa sitten PrimaCat haki kissatalouksia Deluxe PrimaCat ruokien fiksuvaihto- testiryhmään. Kokeilin sitten osallistua ja pääsimmekin kissojen kanssa yhdeksi 300 Suomen kissataloudesta joille lähetettiin laatikollinen kissanruokaa.


Paketti tosiaan sisälsi muhkean paljon tuotteita. Siellä oli pateeta, pussiruokaa ja kuivaruokaa sekä ohjeet onnistuneen vaihdon takaamiseksi. Testaajiksi rupesivat nuorimmat kissani Nefertiti ja Hildi. Hildi on melkein kolme vuotias steriloitu narttukissa ja Nefertiti juuri steriloitu melkein yksivuotias narttukissa. Useammat ovat varmaan tulleet jo huomanneeksi Nefin punaisen poolopuvun jota hän on rohkeasti kantanut kohta kolme viikkoa, komplikaation lisänneen viikon alkuperäiseen puvunkanto aikaan.

"Mamma tää on ihan parasta kuivaraksuu!"

Aloitimme fiksun vaihdon ohjeiden mukaisesti vähitellen. Ruokavalio vaihtui vanhastua ruoasta nopeasti täysin uuteen, koska jossain vaiheessa Hildi päätti olla syömättä enään edellistä "rahvaiden" ruokaa. Nefertiti siirtyi tyytyväisesti ohjeen mukaan vanhasta ruokavaliosta uuteen mutta seurasi pian siskonsa esimerkkiä ja päätti että nyt sitä uutta ruokaa vain. Tämän vuoksi vaikka kuivaruoat ovat riittäneet niin olenkin jo alkanut käydä omatoimisesti täyttämässä märkäruokavarastoja.

"Älä turhaan kuori sitä ruokaa ulos, syön koko potin tässä makoilessa".

Parhaiten tytöille ovat maistuneet kalapohjaiset pateet ja pussit, mutta jokainen ruoka on mennyt kyllä viimeistä myöten. Tunnistan ruoan kelpaavuuden sillä että kuinka nopeasti ruoka katoaa kupista. En niinkään siitä kuinka paljon sitä jää jäljelle koska yleensä jos ruoka on mieluisaa niin se katoaa kupista ennemmin tai myöhemmin. Kissat myös tietävät 24 tunnin rajan jolloin kupit pitää olla tyhjinä tai ruoka menee kuppien pesun yhteydessä roskiin.

Huonoiten maistui kuivaruoka kana, mutta se ei yllättänyt koska kissani eivät oikeen koskaan ole lämmenneet kanan maulle kuivamuonassa. Sen sijaan kanan ja jonkin muun lihan sekoitukset märkäruoassa (esim Paté Charming Chicken with Rich Rabbit) menivät kuin kuumille kiville!

primacat.com
Vaikeinta tässä fiksussa vaihdossa on ollut yrittää pitää vanhinta kissaani Nikiä pois tyttöjen kipoilta koska herra syö tiukalla ruokavaliollaan ainoastaan munuaisten toimintaa tukevia ruokia eikä muiden ruokien syöminen ole sallittua kuin maistelu mielessä. Haha.

Tulokset ovat näkyneet parhaiten kahdella tavalla Hildissä ja Neferissä: vatsantoiminnassa ja mielialan nousuna. Tytöt ovat olleet selvästi virkeämpiä ja energisiä, sekä huomionkipeitä. Hildi on rentoutunut entisestään ja odottaa nykyään ruokaa innokkaasti heti aamusta vaikka ennen parvekkeelle pääseminen voitti syömisen aina!
Aina aamulla herättyäni Nefi johdattaa minut tyytyväisenä vessaan esittämään juuri tulevaa tai yön aikana luotua tuotosta. Kyllä hän oikeasti johdattaa. Nefi kiehnää jaloissa niin kauan kunnes lähden seuraamaan häntä ja sitten muistuttaa kimeillä tsirp äänillään seuraamaan vessaan. Ulosteet ovat (sen enempää koristelematta) isompia, vähemmän haisevia, niissä on hyvä koostumus eikä kuivasta tai löysästä ulosteesta ole tarvinnut sen kummemmin huolehtia fiksun vaihdon jälkeen! Muita huomioitavia muutoksia ovat mm. turkin parempi kunto ja aina tyhjäksi syödyt ruokakipot! ♥Kiitos paljon mahdollisuudesta osallistua testiryhmään! 
Nyt alkaa märkäruoat olla lopuillaan niin pitää kipaista pian taas uudelleen kauppaan!Lisätietoja PrimaCat valikoimasta, yhteistyökumppaneista, kissoista ym, löydät heidän nettisivuiltaan osoitteesta 
www.primacat.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti